Onderneemvaardig

Zoeken

Gun jezelf een doorstartplan!

Aankomende data
27 oktober 2021

Wil je doorgaan als ondernemer? Kan je nog voldoende omzet en winst maken? Wie zijn straks je klanten en hoe benader je die? Je leert het in deze workshop!

15:00
Online via Microsoft Teams
1 november 2021

Wil je doorgaan als ondernemer? Kan je nog voldoende omzet en winst maken? Wie zijn straks je klanten en hoe benader je die? Je leert het in deze workshop!

15:00
Online via Microsoft Teams

In deze onzekere tijden leven er bij ondernemers veel vragen. Wil je nog wel doorgaan als ondernemer? Kan je nog voldoende omzet en winst maken? Wie zijn straks je klanten en hoe benader je die? Er is maar één manier om daar achter te komen: je moet een doorstartplan maken. Dat leer je via deze workshop. Gun jezelf dat doorstartplan! Doe het nu! Deze maanden wordt de workshop extra vaak gegeven.

Doel van de Workshop

In deze workshop leg je de basis voor jouw persoonlijke doorstartplan:

 • je zet alles voor jezelf opnieuw op een rijtje
 • je onderzoekt alle (on)mogelijkheden
 • je rekent alles goed door.

We besteden aandacht aan een nieuwe exploitatiebegroting en de (her)positionering van jouw bedrijf. 

Inhoud van de workshop

We beginnen met de positionering van je onderneming en zoomen in op product, prijs en plaats. Ook kijken we daarbij naar de kosten van je onderneming om van daaruit de juiste prijs te kunnen bepalen. 
Daarna werken we aan een goede financiële onderbouwing van je ondernemersplan en kijken we vanuit een exploitatiebegroting naar de investeringen die nodig zijn. 

Resultaat

Na het volgen van deze workshop

 • Heb je inzicht in je huidige en toekomstige inkomstenstromen
 • Weet je hoe je je omzet vertaalt naar financiële overzichten
 • Weet je welke investeringen en financiering nodig zijn voor een succesvolle doorstart

De juiste vragen en inzichten helpen jou verder

Joost Smit

Wanneer

De workshop Gun jezelf een doorstartplan wordt in het najaar van 2021 2x per week gegeven op maandag en woensdag om 15.00 uur. Data en tijden vind je bovenaan de pagina. Zodra een workshop vol is, verdwijnt deze datum van de site en verschijnt een nieuwe datum.

De workshop wordt online aangeboden via Microsoft Teams en duurt ca 2,5 uur.

Meld je aan

Meld je uiterlijk 5 werkdagen voorafgaand aan de workshop aan bij trainer Joost Smit door te klikken op de aanmeldknop.
Vermeld in de mail:

 • voorletter(s)
 • achternaam
 • geboortedatum
 • woonplaats
 • telefoonnummer
 • datum workshop

Je krijgt binnen 3 werkdagen een reactie. Na je aanmelding wordt gecontroleerd of je aan de voorwaarden voldoet.

Financiële ondersteuning via Bbz (na Tozo 5)

Tijdens de workshop werken we met een speciaal format voor een doorstartplan (PDF, 367 kB) voor een doorstartplan waarmee je als zelfstandig ondernemer bij de gemeente een aanvraag kan doen voor een aanvullende uitkering of een lening voor je bedrijfskapitaal.

Dit loopt via de Bbz, de Bijstand voor zelfstandigen. Zo is het wellicht mogelijk om een doorstart te maken en financieel de eindjes aan elkaar te knopen. Meer informatie hierover vind je in ons artikel Financiële ondersteuning voor ondernemers en zzp’ers.

Extra verdieping via 1-op-1-sessie

Wil je na de workshop extra verdieping? Dat kan!

Meld je dan aan voor een 1-op-1-sessie met een van onze specialisten:

Training basisvaardigheden Teams

Heb je Microsoft Teams nog niet geïnstalleerd op je computer? Of voel je je nog niet comfortabel met Teams? Lees dan onze Uitleg Microsoft Teams voor workshops Onderneemvaardig voordat je deelneemt aan deze workshop.

Trainer Onderneemvaardig - Joost Smit

Joost Smit - Trainer

Mijn naam is Joost Smit en ik ben als consultant en zaakwaarnemer betrokken op het vlak van positionering en financiën. Dit heb ik de afgelopen 10 jaar met veel enthousiasme gedaan bij nieuwe en bestaande horecazaken en culturele projecten. De juiste vragen en inzichten helpen jou verder! Ik verzorg de workshop en de 1-op-1-sessies.

Wil je meer info over mijn expertise en loopbaan? Bekijk dan mijn profiel op LinkedIn.

Trainer Onderneemvaardig - Agatha Kuiper

Agatha Kuiper - Adviseur

Ik ben Agatha Kuiper, bedrijfskundig adviseur, afgestudeerd in economie. Al meer dan 20 jaar adviseer ik honderden kleine bedrijven met groeistrategieën, zowel in Nederland als in Brazilië.

Of het nu gaat om een nieuwe positionering op de markt of een herziening van de financiële cijfers, na Corona zijn veel eigenaren van kleine ondernemingen genoodzaakt nieuwe strategieën uit te werken en een nieuwe visie voor hun onderneming te zoeken. Daar kan ik je mee helpen in een 1-op-1-sessie! Je kan een afspraak met mij maken via de link ‘adviseur Agatha Kuiper’ hierboven.