Onderneemvaardig

Zoeken
Workshop solliciteren bij House of Skills

1 juni 2021

Workshop skills-based solliciteren bij House of Skills

Jezelf presenteren op de huidige arbeidsmarkt is best een klus. Helemaal als je op zoek bent naar werk in een andere sector. Hoe vind je dan de aansluiting op de vraag van een werkgever? House of Skills biedt een workshop waarmee je zicht krijgt op jouw skills en jouw meerwaarde voor andere banen. Dit denken in skills kan je praktisch toepassen in jouw presentatie op de arbeidsmarkt. Je kunt vaak meer dan je diploma zegt.

Inhoud

De term skills staat voor kennis, vaardigheden en hoe je jezelf presenteert. Samen met twee loopbaancoaches en trainers van House of Skills onderzoek je welke skills jij bezit en hoe je deze kan inzetten voor jouw presentatie, bijvoorbeeld in je cv of je profiel op LinkedIn.

Je maakt kennis met twee tools van House of Skills:

 • De Paskamer
  In De Paskamer leer je hoe je een eigen skills-profiel kan samenstellen. Op basis hiervan krijg je suggesties voor beroepen die aansluiten bij jouw skills en openstaande vacatures die daar bij passen.
  Meer informatie over De Paskamer 
 • Mijnhouseofskills
  Met Mijnhouseofskills kan je door online een paar vragen te beantwoorden kijken welk werk bij je past. Welke skills ken je al? Welke skills zijn nodig voor verschillend werk? Hoeveel vacatures zijn er? Hoe kan je je jouw skills blijven ontwikkelen? Mijnhouseofskills zet het al deze zaken voor je op een rijtje.
  Meer informatie over Mijnhouseofskills 

Wat ga je doen?

Tijdens de workshop onderzoek je met verschillende actieve werkvormen jouw skills en de manier waarop ze een plek kunnen krijgen in jouw presentatie of sollicitatie.

Let op: na aanmelding ontvang je vóór de workshop de links naar de skillsinstrumenten. Het is belangrijk dat je je hier al voor de workshop in verdiept.

Resultaat

De workshop is een eerste kennismaking met je skills:

 • Je krijgt inzicht in je skills door op een andere manier te kijken naar je (werk-)ervaring
 • Je leert hoe je verder kan kijken dan alleen je werkervaring of je diploma’s

Na de workshop kan je je eventueel aanmelden voor een gesprek met een loopbaancoach van House of Skills.

Locatie en data

De workshop vindt online plaats via Zoom, zo lang de Covid-19 maatregelen van kracht zijn. Deze workshop wordt regelmatig gegeven. Na je aanmelding kijken we samen welke datum jou uitkomt.

Kosten

De workshop is gratis, maar niet vrijblijvend. Na aanmelding rekenen wij op je aanwezigheid want er kan maar een beperkt aantal mensen deelnemen.  

Aanmelden of vragen?

Heb je interesse in deelname of heb je nog vragen over de workshop? Stuur een mail naar Seher Inan van de gemeente Amsterdam via S.Inan@amsterdam.nl

Meer over House of Skills

Skills zijn nodig om werk uit te voeren. Met een diploma zijn skills officieel erkend, maar wat als je geen diploma hebt? Of als de arbeidsmarkt verandert? Met hulp van House of Skills kijk je verder dan diploma. Want als je weet wat je skills zijn, krijg je een beter beeld welk werk bij je past.

Alle informatie vind je op de website van House of Skills.