Onderneemvaardig

Zoeken
Wendy over Onderneemvaardig

4 april 2022

Wendy over Onderneemvaardig

Door corona was de basis van het bedrijf, HeartCuddles, van Wendy veranderd. Hoe nu verder en hoe verder op de lange termijn? Met deze en een paar andere vragen ging ze aan de slag met haar coach Petra Venekamp. Ondertussen zijn de eerste concrete stappen voor meer zichtbaarheid en een nieuw verdienmodel gezet. 

Wendy is een gepassioneerde poppenmaakster. Ze maakt handgemaakte, authentieke, inclusieve poppen en gepersonaliseerde houten pegdolls in domes (stolpen). Daarbij worden voornamelijk gerecyclede stoffen gebruikt. De poppen zijn een weerspiegeling van gezinnen in onze huidige maatschappij, ongeacht leeftijd, afkomst, gender, religie, handicap of partner voorkeur. De poppen worden naar wens gepersonaliseerd, met en zonder invulling van het gezicht, hiermee zijn deze ook prima geschikt voor verschillende religieuze doelgroepen. 

De poppen werden vooral op markten, speciale evenementen en festivals verkocht, maar ja die waren er niet tijdens corona en opdrachten kwamen daardoor ook niet meer binnen.

Wendy over het coachingstraject: “Als eerste stap zijn we gaan werken aan de zichtbaarheid van mijn bedrijf, natuurlijk op social media, maar we vonden ook een aantal andere bedrijven om mee te gaan samenwerken. Leuk om te zien dat dan 1 + 1 al snel 3 kan zijn. Een heel ander idee kwam uit de koker van Petra, namelijk het geven van workshops. Hier had ik nooit over nagedacht maar het past wel bij me en mijn doelstellingen. Eng, uitdagend maar wel leuk. Dat was het sowieso werken met Petra, uitdagend, positief, heerlijk sparren, motiverend, concreet, uitdagend en opbouwend. Ik ga nu verder met mijn bedrijf op een veel bredere fundering.“

Wil je net als Wendy aan de slag met een coach?

Dat kan! Onderneemvaardig biedt gratis workshops, 1-op-1 werksessies en coaching aan ondernemers die wonen in Amsterdam of Weesp, die een Tozo- of Bbz uitkering hebben ontvangen of op dit moment een Bbz uitkering ontvangen en die zich heroriënteren op hun toekomst.

Heb je geen Tozo- of Bbz uitkering, maar wel een laag inkomen en weinig vermogen? Dan heeft de Gemeente Amsterdam eerst nog wat vragen om te bepalen of je gratis kan deelnemen.

Lees meer over onze coaching, workshops, 1-op-1-sessies en alle voorwaarden.

Onderneemvaardig.nl is een initiatief van de Gemeente Amsterdam om ondernemers te ondersteunen om hun toekomst te versterken.