Onderneemvaardig

Zoeken
Welke baan past bij jou? Test jezelf!

9 september 2021

Welke baan past bij jou? Test jezelf!

Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Dit zijn de drie belangrijkste vragen die je moet kunnen beantwoorden voordat je op banenjacht gaat. Want de antwoorden op die vragen gaan je tijdens het hele sollicitatieproces enorm helpen: het zoeken naar passende functies wordt effectiever, motivatiebrieven worden duidelijker en krachtiger en sollicitatiegesprekken lopen soepeler. De kans dat je uiteindelijk helemaal op de juiste plek zit bij je nieuwe baan wordt dan ook groter. Weet je het antwoord op de drie vragen nog niet? Dan komen de onderstaande (gratis) tests goed van pas.

Competentietest

Een competentie is een mooi woord voor iets waar jij goed in bent. In vacatures worden meestal gewenste of zelfs verplichte competenties genoemd. En daar worden niet alleen vakinhoudelijke kennis en vaardigheden mee bedoeld, maar ook de meer algemene, persoonlijke kwaliteiten die je hebt. Het is dus goed om te weten of jij die competenties ook echt hebt. Wat zijn jouw sterkste competenties? Doe de Competentietest.

Werkwaardentest

Je werkomgeving is net zo bepalend voor je werkplezier als het werk dat je doet. Dus als je reageert op een vacature wil je graag weten hoe het er aan toe gaat in het bedrijf waar je solliciteert. Voel je je er wel thuis? Kom jij daar helemaal tot je recht? Test welke bedrijfscultuur het beste bij je past met de Werkwaardentest.

Drijfveren en motivatietest

Waar kom je ‘s morgens je bed voor uit? Waar krijg je energie van? Wat maakt dat je je dag met voldoening kan afsluiten? Doe de Drijfveren en motivatietest en je weet het.

Persoonlijkheidstest

In een vacature staat vaak welke persoonlijke eigenschappen de ideale kandidaat voor de functie heeft. Bijvoorbeeld: de kandidaat moet zorgvuldig, ondernemend of stressbestendig zijn. Een persoonlijkheidstest geeft je inzicht in jouw persoonlijke eigenschappen. Weten welke eigenschappen jij bezit? Doe de Persoonlijkheidstest.

Beroepskeuzetest

Heb je ondanks alle bovenstaande tests nog geen idee welk werk bij jou past? Doe dan de Beroepskeuzetest (kies de snelle test voor de gratis variant). In de test moet je steeds uit 2 activiteiten kiezen welke jou het meeste aanspreekt. De uitslag van de test laat je weten welk type werk bij jou past. Ben je meer een piloot, dokter, kunstenaar, leraar, zakenman/-vrouw of notaris?
Wil je meer concreet advies over welk beroep bij je past, doe dan deze Beroepskeuzetest.
Let op: je kunt kiezen of je een korte, medium of lange test wil doen!

Vaardighedentest

Op de website van House of Skills kan je door een paar korte vragen te beantwoorden snel achterhalen welke skills (vaardigheden) je hebt, welk werk aansluit op jouw skills en hoeveel vacatures er op dit moment zijn voor werk dat aansluit op jouw skills.

Wat levert dat op? House of Skills heeft als missie de arbeidsmarkt op skills in te richten. Dat betekent dat werkgevers bij het werven van nieuw personeel niet alleen naar diploma’s kijken, maar ook naar de skills die werkzoekenden hebben. En omgekeerd weten werkzoekenden beter wat hun skills zijn. Hierdoor wordt het aanbod van geschikte kandidaten voor vacatures van werkgevers groter en zijn er voor werkzoekenden meer kansen op geschikt werk.

Werkt dit nu al zo? Ja, steeds meer. House of Skills is een samenwerkingsverband van meer dan 90 partijen, bestaande uit brancheorganisaties, werknemers- en werkgeversorganisaties, kennisinstellingen, onderwijs en regionale overheden in de regio Amsterdam.

Benieuwd waar jouw kansen liggen? Beantwoord dan de vragen op Mijnhouseofskills.