Onderneemvaardig

Zoeken

15 juli 2022

Volg een opleiding met een financiële ondersteuning van de gemeente

Als ondernemer ben je eraan gewend dat je je moet aanpassen wanneer de wereld om je heen verandert. Door de coronacrisis zijn bepaalde veranderingen en ontwikkelingen versterkt en juist daarom is het nu meer dan ooit noodzakelijk om te blijven leren en je te ontwikkelen. Alleen zo kan je goed inspelen op de veranderingen die op jou en je onderneming afkomen. De gemeente Amsterdam kan je daarbij helpen met een financiële ondersteuning.

Vergoeding voor opleiding, cursus of training

Ben je ondernemer in Amsterdam of Weesp en wil je een opleiding, cursus of training volgen om je bij te scholen of zelfs om te scholen? Dan kan je daar nu een vergoeding voor aanvragen. Daar zijn een paar voorwaarden aan verbonden die we hieronder toelichten.

Wie kan een vergoeding aanvragen?

Heb jij eerder Tozo ontvangen of heb je het afgelopen halfjaar een Bbz-uitkering gehad, dan kan je een vergoeding voor een opleiding aanvragen. Ook als je inkomsten sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020 aantoonbaar sterk zijn gedaald, kan je voor een vergoeding in aanmerking komen.

Alle voorwaarden voor financiële ondersteuning op een rijtje

Naast bovengenoemde voorwaarden gelden ook de volgende voorwaarden:

  • De opleiding die je wilt gaan volgen is nog niet begonnen. Vraag de financiële ondersteuning ten minste 4 weken voor start van de opleiding aan.
  • De opleiding duurt niet langer dan 2 jaar. Je moet daarnaast wel in je levensonderhoud kunnen voorzien.
  • De gemeente vergoedt maximaal € 5.000 (exclusief BTW). Kost de opleiding meer, dan moet je dat deel zelf betalen. We vragen je te verklaren dat je hiertoe bereid bent.
  • Je inkomen ligt onder 120% van het Wettelijk Sociaal Minimum (WSM). Het inkomen van een partner wordt daarbij meegerekend.
  • Je woont in Amsterdam of Weesp

Het is daarnaast een pré als een opleiding een certificering heeft, bijvoorbeeld van een brancheorganisatie. Ook je motivatie is belangrijk.

Motiveer je aanvraag

Je motivatie om een opleiding, cursus of training te gaan volgen is belangrijk. We kijken namelijk aar de kans dat die opleiding, cursus of training ook echt bijdraagt aan het vergroten van jouw kansen als ondernemer of op de arbeidsmarkt. Er is geen garantie dat je verzoek wordt ingewilligd, dus hou hier rekening mee!

Onderbouw duidelijk en concreet:

  • Waarom wil je juist deze opleiding volgen?
  • Hoe gaat deze opleiding jou of je onderneming versterken en uiteindelijk meer werk en inkomsten opleveren?

Heb je Interesse?

Heb je interesse en denk je dat je aan de voorwaarden voldoet, stuur dan een mail naar coachingondernemers@amsterdam.nl waarin je in het kort aangeeft wat je zou willen.

Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken wat er mogelijk is. Ook kijken we dan welke informatie we nog van je nodig hebben. Daarnaast moet je dus ook een goed, onderbouwde motivatie aanleveren.

Stuur ook een offerte van de opleiding op jouw naam mee, met de startdatum en de kosten. Vermeld in je e-mail je naam en telefoonnummer zodat we als dat nodig is contact met je op kunnen nemen.