Onderneemvaardig

Zoeken
Verlenging Cultuurleningen coronasteunpakket

10 september 2021

Verlenging Cultuurleningen coronasteunpakket

Het ministerie van OCW heeft het coronasteunpakket voor de cultuursector uitgebreid en de looptijd verlengd. Ook voor tijdelijke Cultuurleningen die binnen dat pakket vallen betekent dit een langere aanvraagperiode.

Cultuur Opstart Lening 

Start het nieuwe culturele seizoen goed en ontwikkel projecten, investeer in nieuwe producties, tentoonstellingen. Financier middelen en materialen en help jouw publiek haar weg terug te vinden. Als je weet dat jouw idee geld waard is en jouw investering zichzelf kan terugverdienen, dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de Cultuur Opstart Lening

De Cultuur Opstart Lening is nu ook speciaal beschikbaar voor zelfstandig kunstenaars en creatieve makers. Zo kan je investeren in nieuwe producties, projecten en materialen. Voor culturele organisaties was deze lening al beschikbaar.

Cultuur Vermogen Lening

De Cultuur Vermogen Lening is er voor organisaties met een aantoonbaar exploitatietekort en eenmanszaken met een aantoonbaar inkomensverlies, als gevolg van de coronapandemie.

Vraag een lening aan

De leningen zijn geschikt voor organisaties en zelfstandig ondernemers uit alle disciplines: van films, mode, boeken en musea tot audio-visueel, galeries, festivals en podiumkunsten.

Je kan een aanvraag indienen voor de Cultuur Opstart Lening of de Cultuur Vermogen Lening.