Onderneemvaardig

Zoeken

Van taxichauffeur naar meubelmaker

Steef Smits (60) was taxichauffeur maar koesterde al lang de droom om met staal te werken en meubels te maken. Toen de taxibranche in elkaar stortte maakte hij de overstap naar meubelmaker. Een spannende stap, maar hij deed het, met behulp van een coach.

Nadenken over je toekomst

Steef werkt als ZZP-er op een elektrische taxi, maar doordat de taxibranche door corona volledig instortte, kwam hij zonder inkomen te zitten. Zijn werk als klusser gaf hem de tijd om na te denken over zijn toekomst.

Teruggaan naar je oude vak 

Steef is meer en meer gaan ondernemen in de richting waar hij vroeger ervaring mee had opgedaan: werken met staal. Nu is hij meubelmaker, een vak waar hij enorm blij van wordt. 
Achteraf is hij dan ook blij dat de coronacrisis hem dwong deze stap te zetten.

Coaching bij het schrijven van je ondernemersplan

Steef liep mee met een traject in Amsterdams Noord, waar hij gecoacht werd in het schrijven van een professioneel ondernemersplan.

Heb vertrouwen in wat je doet. Dat geeft energie.

Steef Smits

Durf de stap te zetten

Het lastigste aan het starten van een nieuwe onderneming, was het durven zetten van de uiteindelijke stap. Hij adviseert andere ondernemers daarom zich te focussen en je niet af te laten leiden door andere mensen. Die vinden daar namelijk altijd wel iets van. “Heb vertrouwen in wat je doet. Dat geeft energie.”