Onderneemvaardig

Zoeken
Tozo 5 stopt. Wat nu?

16 september 2021

Tozo 5 stopt per 1 oktober. Wat nu?

Tot 1 oktober 2021 kunnen ondernemers bij de gemeente Amsterdam terecht voor financiële ondersteuning via de Tozo. Tozo 5 stopt per 1 oktober 2021. Er komt dan geen nieuwe Tozo-regeling. Wel kan je vanaf dat moment wellicht een beroep doen op de Bbz, de Bijstand voor zelfstandigen. 

Alle informatie over financiële ondersteuning voor ondernemers na 1 oktober vind je op de pagina Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) op de website van de gemeente Amsterdam. Daar staat ook een uitleg over het Verschil tussen Tozo en Bbz.

Gun jezelf een doorstartplan

Bij een aanvraag voor Bbz kijkt de gemeente Amsterdam naar de levensvatbaarheid van je onderneming. Zo heb je bij voorbeeld een doorstartplan nodig als je een aanvraag doet. In onze workshop Gun jezelf een doorstartplan leer je hoe je zo’n doorstartplan moet maken. Daar vind je ook het format voor het doorstartplan dat je kan gebruiken bij je aanvraag voor Bbz bij de gemeente Amsterdam.

Financiële ondersteuning voor ondernemers en zzp’ers

Meer informatie over financiële ondersteuning, schuldhulpverlening en hoe je omgaat met deze onzekere periode vind je in ons artikel Financiële ondersteuning voor ondernemers en zzp’ers.