Onderneemvaardig

Zoeken

28 april 2022

Todd over Onderneemvaardig

De Coronapandemie zorgde voor een abrupt einde aan Todd zijn bedrijfsactiviteiten. Door positief te blijven en te denken in mogelijkheden zag hij tóch kansen om zijn bedrijf nieuw leven in te blazen. Samen met coach Hélène Kielstra is hij zijn nieuwe ideeën uit gaan werken in een ondernemingsplan.

Todd: “Ik organiseerde en hostte muziekevenementen in heel Europa. De pandemie zorgde voor een abrupt einde aan deze activiteiten. Daarnaast bouwde ik in de ‘skateboardscene’ een flink netwerk op van trouwe aanhangers. Ik zag kansen om mijn eigen merk door te ontwikkelen met de focus op skateboarding. Ik had zoveel ideeën maar had behoefte aan richting om ze uit te werken. Daarom wilde ik hulp bij het schrijven van een ondernemingsplan.”

Todd: “Ik besloot proactief te zijn en zocht contact met de gemeente. Via Onderneemvaardig.nl zag ik het profiel van Hélène Kielstra van FCBV/STEW. Haar motto ‘denken in mogelijkheden en niet in moeilijkheden’ sprak mij erg aan. Wij werkten een aantal maanden aan mijn ondernemingsplan en andere aspecten van mijn toekomstige zakelijke ideeën. Hélène toonde veel empathie. Tegelijkertijd was zij heel helder in haar bewoordingen en kritisch op wat ik deed. Ze motiveerde mij om door te zetten. Uiteindelijk resulteerde onze samenwerking in een mooi ondernemingsplan waar ik mee verder kan. De coachsessies met Hélène waren voor mij van grote waarde. Niet alleen voor mijn bedrijf, maar ook voor mij als mens. Ik heb nu de balans en focus weer terug die ik nodig had. Ik voel me gelukkig dat ik deze kans heb gekregen.”

Wil je net als Todd aan de slag met een coach?

Dat kan! Onderneemvaardig biedt gratis workshops, 1-op-1 werksessies en coaching aan ondernemers die wonen in Amsterdam of Weesp, die een Tozo- of Bbz uitkering hebben ontvangen of op dit moment een Bbz uitkering ontvangen en die zich heroriënteren op hun toekomst.

Heb je geen Tozo- of Bbz uitkering, maar wel een laag inkomen en weinig vermogen? Dan heeft de Gemeente Amsterdam eerst nog wat vragen om te bepalen of je gratis kan deelnemen.

Lees meer over onze coaching, workshops, 1-op-1-sessies en alle voorwaarden.

Onderneemvaardig.nl is een initiatief van de Gemeente Amsterdam om ondernemers te ondersteunen om hun toekomst te versterken.