Onderneemvaardig

Zoeken

27 mei 2022

Stadsgids Louke over haar coachingtraject bij Inge Jansen

Louke Spigt was stadsgids in Amsterdam toen corona uitbrak. Normaal gesproken werd zij vaak ‘s nachts uit haar bed gebeld voor aanvragen voor haar speciale food- en shoppingtours. Toen corona uitbrak werd ze nog steeds vaak haar bed uitgebeld, maar nu voor alle annuleringen. Uiteindelijk stond er geen aanvraag mee open en moest ze op zoek naar andere bronnen van inkomsten. Ze zocht iemand om mee te sparren en vond via Onderneemvaardig coach Inge Jansen. Hieronder vertelt Louke haar verhaal.

Op zoek naar een klankbord

Net als veel andere ondernemers dacht Louke dat de coronapandemie ‘een korte pauze’ in haar drukke bestaan zou zijn, maar het werd een onderbreking waar geen einde aan kwam. Louke is een creatieve ondernemer en had al snel ideeën over hoe zij haar inkomsten zou kunnen aanvullen met het aanbieden van tanddiamantjes en plaknagels. Maar hoe kon ze haar nieuwe aanbod onder de aandacht brengen van haar doelgroep? Ze zat met veel vragen en had het gevoel dat ze er als zelfstandig ondernemer alleen voor stond. Ze ging daarom op zoek naar iemand die een klankbord kon zijn en met wie ze goed zou kunnen sparren.

De informatie die Louke op weg hielp

Het was Louke al snel duidelijk dat de gemeente Amsterdam erg actief is in het begeleiden van ondernemers. Op de website van de gemeente vond ze veel informatie over financiële regelingen als Tozo en Bbz en mogelijkheden om kosteloos coaching te krijgen via Onderneemvaardig. Die coaching is er speciaal voor ondernemers om hen te ondersteunen bij het realiseren van hun plannen en doelstellingen.

Ook werd Louke nog tijdens het eerste gesprek met haar coach gebeld door een adviseur van de gemeente, die haar op de verschillende trajecten wees. Louke: “Ik denk dat het goed is dat gemeente Amsterdam hier zo actief in is. Veel ondernemers weten niet waar ze hulp kunnen vragen, terwijl deze ondersteuning wel beschikbaar is!”

Ik heb veel kennis van zaken over tanddiamantjes en plaknagels maar de zakelijke kant van het ondernemerschap is toch een vak apart.

Louke Spigt

Hoe vond Louke een coach die bij haar paste?

Op Onderneemvaardig staan veel coaches, maar hoe vind je een coach die bij jou past? Louke wist waarover ze met iemand wilde sparren en doordat ze op de site op specialisatie kon zoeken, was de keuze voor coach Inge Jansen snel gemaakt.
Louke: “Op Onderneemvaardig vind je profielen van een groot aantal coaches die je verder kunnen helpen. Mijn vragen hadden vooral betrekking op e-commerce. Ik heb veel kennis van zaken over tanddiamantjes en plaknagels maar de zakelijke kant van het ondernemerschap is toch een vak apart. Mijn keuze voor een coach die gespecialiseerd is in e-commerce was dan ook niet meer dan logisch.”

Nieuwe inzichten door coaching

Louke is ervan overtuigd dat de coachingtrajecten startende maar ook ervaren ondernemers verder kunnen brengen: “Het is ideaal om gebruik te kunnen maken van een coach die kennis van zaken heeft om lekker mee te kunnen sparren. Inge gaf me al direct de praktische antwoorden waarnaar ik op zoek was. Ze verraste me echter door me te wijzen op zaken waar ik zelf niet aan dacht. Ze gaf me nieuwe inzichten met betrekking tot social media.”

Je wordt benaderd als individuele ondernemer en niet als nummer en dat is waar je in deze situatie naar op zoek bent.

Louke Spigt

Persoonlijke aandacht

Louke was blij met de inzichten die ze van Inge kreeg en haar kennis van zaken. Daarnaast vond Louke het fijn dat de coaching van Onderneemvaardig zo persoonlijk was: “Ik vond in Inge een prettig klankbord om mijn ideeën verder uit te werken. Hoewel de wereld van tanddiamantjes en plaknagels er volledig anders uitziet dan de toeristensector, werd het idee niet uit mijn hoofd gepraat. De focus tijdens de brainstormsessies lag op de manier waarop we mijn nieuwe plannen konden vormgeven. Daarnaast vond ik het erg prettig dat ik niet hoefde te wachten op een nieuwe coachingsessie als er plots vragen in mij opkwamen. Met een app- of mailwisseling of een kort telefoongesprek kon ik al snel verder. Je wordt benaderd als individuele ondernemer en niet als nummer en dat is waar je in deze situatie naar op zoek bent.”

Een aanrader voor andere ondernemers!

Louke ziet de coachingtrajecten van Onderneemvaardig als ‘onderhoud van je bedrijf’ en raadt ze daarom aan aan andere ondernemers: ”Niets is zo praktisch als te kunnen sparren met een coach die zich gespecialiseerd heeft in het begeleiden van ondernemers op een specifiek vakgebied. Dit is niet alleen zeer waardevol voor startende ondernemers maar zeker ook voor mensen die een doorstart willen maken met hun bedrijf of ervaren ondernemers. De markt verandert immers voortdurend, zoals we gezien hebben met de corona-uitbraak. Je kunt dit soort coachingstrajecten dan ook gerust zien als onderhoud van je bedrijf.”

Coach Inge over coaching

Wil je weten hoe de coach van Louke kijkt naar coaching bij Onderneemvaardig? Lees dan het artikel Hoe Inge Jansen ondernemers coacht bij Onderneemvaardig. Inge Jansen coachte niet alleen Louke maar ook veel andere ondernemers in Amsterdam en Weesp.