Onderneemvaardig

Zoeken

Over ons

Voor en door ondernemers

Dit platform is in ontwikkeling – Het Platform Onderneemvaardig is een initiatief van de gemeente Amsterdam, maar zal los van de gemeente geëxploiteerd worden. Het uitgangspunt hierbij is ‘voor en door’ ondernemers. Het platform is nog volop in ontwikkeling. Er zal steeds meer aanbod op het platform worden geplaatst, waaronder specifiek aanbod per branche/vakgebied en de leerpaden zullen verder verfijnd worden. Daarnaast zal het platform bruikbaar worden gemaakt voor ondernemers die niet Amsterdam wonen, te beginnen met ondernemers uit gemeenten in de Metropool Regio Amsterdam.

Ondernemen tijdens de coronacrisis

Door de coronacrisis verdienen veel zelfstandig ondernemers te weinig om hun vaste lasten te betalen. Het steunpakket van de overheid (w.o. de Tozo) is lang niet voor iedereen voldoende om terugval in het inkomen te compenseren. Bovendien is de steun tijdelijk. Omdat niemand weet hoe lang en hoe ernstig de crisis zich voortzet, is het voor zelfstandig ondernemers noodzakelijk om keuzes te maken over hun toekomst. Dit hoef je als ondernemer niet alleen te doen. Het Platform Onderneemvaardig ondersteunt jou hierbij. Bijvoorbeeld door je in contact te brengen met ondernemers-coaches die gespecialiseerd zijn in jouw vakgebied of branche.

Training om jouw doelen te bereiken

Of je nu besluit een baan te zoeken in loondienst of door te gaan als zelfstandig ondernemer, maar dan in een andere branche: er zijn veel experts en trainingen die je daarbij kunnen helpen. En dit aanbod wordt vaak vergoed. Op het Platform Onderneemvaardig zal de aankomende tijd een steeds groter deel van dit aanbod en de mogelijkheden van vergoeding worden weergegeven.

Mijn Onderneemvaardig-omgeving

Binnenkort zal een Mijn Onderneemvaardig-omgeving worden toegevoegd achter een wachtwoord, waarop zelfstandig ondernemers hun leerpad kunnen beheren en bijstellen. Want het doel van het Platform Onderneemvaardig is niet alleen om ondernemers een overzicht te geven van het leer- en ontwikkelaanbod om uit de huidige crisis te komen, maar om ondersteuning te bieden tijdens jouw hele loopbaan carrière.