Onderneemvaardig

Zoeken
Milton over onderneemvaardig

14 juni 2022

Milton over Onderneemvaardig

Milton Gerverdinck is al een aantal jaren trainer en coach op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap, eerst in loondienst en later als zelfstandige. Dat ging best goed, totdat de opdrachtenstroom halverwege 2021 stokte. Om zich als coach te laten coachen was best wel een ding, maar toen hij eenmaal over deze drempel stapte voelde het direct als een goede beslissing.

Focus krijgen

Het lukte Milton maar niet om zichzelf weer in beweging te krijgen. “Ik wist niet goed waar te beginnen en had last van uitstelgedrag. Weinig persoonlijk leiderschap zou je kunnen zeggen.” Via Onderneemvaardig kwam hij in contact met Tom Bouma van FCBV/STEW, die als coach gespecialiseerd is in acquisitie en netwerken en zo kwam hij erachter dat hij veel meer mensen kent dan hij dacht. Ook gaf het veel richting om hardop uit te spreken bij welk type klant zijn hart licht en waar hij echt vrolijk van wordt. “Ik blijf het spannend vinden om mensen die ik niet (goed) ken te benaderen met betrekking tot werk, maar als ik éénmaal aan tafel zit en er is een klik, dan kan ik eigenlijk heel goed mijn enthousiasme en mijn kwaliteiten overbrengen. Ik ben niet zo goed in verkopen, maar ik ben wel nieuwsgierig naar mensen. Tom adviseerde mij daarom te gaan ‘koffiedrinken met een onderzoeksmindset’. Dat voelt een stuk prettiger.”

Je hoeft niet alles zelf te doen

Inmiddels is Milton ruim een half jaar verder en in die periode is hij voor een aantal nieuwe opdrachtgevers gaan trainen en coachen. Ook heeft hij afscheid genomen van een opdrachtgever. “In de gesprekken met Tom werd me duidelijk dat zelfstandig ondernemen niet betekent dat je alles zelf moet bedenken. Hardop gedachten uitspreken en als het ware ‘verantwoording afleggen’ aan een onafhankelijke derde hebben mij erg geholpen om over mijn dode punt heen te komen. Een aanrader!

Wil je net als Milton aan de slag met een coach?

Dat kan! Onderneemvaardig biedt gratis workshops, 1-op-1 werksessies en coaching aan ondernemers die wonen in Amsterdam of Weesp, die een Tozo- of Bbz uitkering hebben ontvangen of op dit moment een Bbz uitkering ontvangen en die zich heroriënteren op hun toekomst.

Heb je geen Tozo- of Bbz uitkering, maar wel een laag inkomen en weinig vermogen? Dan heeft de Gemeente Amsterdam eerst nog wat vragen om te bepalen of je gratis kan deelnemen.

Lees meer over onze coachingworkshops1-op-1-sessies en alle voorwaarden.

Onderneemvaardig.nl is een initiatief van de Gemeente Amsterdam om ondernemers te ondersteunen om hun toekomst te versterken.