Onderneemvaardig

Zoeken
Liever voor de klas? Word leraar in Amsterdam!

12 mei 2021

Liever voor de klas? – Word leraar in Amsterdam!

Denk je wel eens na over een (parttime) baan in loondienst? Misschien is leraar basisonderwijs of voortgezet onderwijs wel iets voor jou! Amsterdam kampt met een toenemend lerarentekort en is hard op zoek naar nieuwe leraren. Dit kan hét moment voor jou zijn om te switchen naar een baan in het onderwijs. Op de website Lievervoordeklas lees je er alles over.

Werken en leren tegelijk

Amsterdam biedt je de mogelijkheid om als zij-instromer in beroep (ZiB) in het Amsterdamse basisonderwijs te komen werken en heeft een centraal aanmeldpunt ingericht voor zij-instromers in het Amsterdamse primair onderwijs: 1Loket. Daar kan je je aanmelden voor een stedelijk werken-lerentraject. Een intermediair ondersteunt je bij het traject en je krijgt extra begeleiding van een ervaren coach. 

Maandelijkse voorlichtingsbijeenkomst

Overweeg je om als zij-instromer in het Amsterdamse onderwijs te gaan werken en ben je in het bezit van een HBO- of WO-diploma? Meld je dan aan voor een maandelijkse voorlichtingsbijeenkomst van 1Loket. Daar krijg je belangrijke informatie over het Amsterdamse zij-instroomtraject en krijg je een goede indruk van wat het traject inhoudt. Op basis daarvan besluit je of je je wilt aanmelden voor het zij-instroomtraject.

Heb je nog geen diploma van een HBO-opleiding of universiteit, maar wil je toch graag voor de klas? Op lievervoordeklas.nl wordt voor elk diploma aangegeven wat de route is om er te komen.

Pabo’s en lerarenopleidingen

Wil je een opleiding volgen om leraar te worden, dan heb je in Amsterdam de keuze tussen twee hogescholen en twee universiteiten. Pabo staat voor pedagogische academie voor het basisonderwijs. De pabo’s en lerarenopleidingen verzorgen zelf de open dagen. Op Lievervoordeklas staat een overzicht van alle pabo’s en lerarenopleidingen.

Open dagen

Vanwege het coronavirus zijn er alleen online open dagen en informatiebijeenkomsten. Doordat de open dagen online zijn georganiseerd is veel informatie nog terug te kijken op de websites van de opleidingen.

Aanmelden bij 1Loket

Als je na de voorlichtingsbijeenkomst wilt zij-instromen in het Amsterdamse onderwijs, dan kan je je aanmelden bij 1Loket. Dat kan via de helpdesk van lievervoordeklas. Een school of schoolbestuur kan dat ook voor je doen. 

Meer informatie over Lievervoordeklas

Op de website lievervoordeklas.nl vind je alle informatie bij elkaar. Ook kan je er persoonlijke verhalen van leraren lezen of terecht voor een persoonlijk advies.