Onderneemvaardig

Zoeken
Ondernemer Karlien over onderneemvaardig

24 mei 2022

Karlien over Onderneemvaardig

Als ondernemer kan ik toch wel zonder coaching?”, dacht Karlien. “Toch werd ik positief verrast door de praktische tips en nieuwe inzichten. Ik kreeg concrete maatwerkadviezen waar ik echt wat aan had!”

“Ik was jaren actief in toerisme met mijn bedrijf Holland Welcome Tours BV. Het aantal klanten groeide gestaag, tot maart 2020. Opeens viel al het werk weg. Nu zocht ik al een tijdje naar een nieuwe uitdaging. Internationaal en met talen. Dit was de perfecte tijd voor heroriëntatie!”

“Per toeval liep ik aan tegen de mogelijkheid om NT2 docent te worden (Nederlands als Tweede Taal). Je geeft les aan mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Dit was precies wat ik zocht!”

Karlien: “Ik zocht nog naar een beter verdienmodel. Tijdens een werksessie met marketingtrainer Jan Posdijk kreeg ik praktische adviezen over het uitbreiden producten en diensten, vooral online. En hoe ik de marketing hiervan moest aanpakken. Met coach Jan-Douwe Baijens heb ik ook mijn doelgroep verder aangescherpt. Ik bied nu diensten aan internationale bedrijven die hier en in het land van herkomst medewerkers willen trainen in de Nederlandse taal. Mijn ambitie om vaker in het buitenland te werken gaat hiermee in vervulling.”

“Mijn tip aan ondernemers: Maak tijd vrij voor training en coaching! Je krijgt zoveel nieuwe ideeën. Een buitenstaander kijkt toch weer anders naar je bedrijf en ziet mogelijkheden die je soms zelf niet ziet!”

Wil je net als Karlien aan de slag met een coach?

Dat kan! Onderneemvaardig biedt gratis workshops, 1-op-1 werksessies en coaching aan ondernemers die wonen in Amsterdam of Weesp, die een Tozo- of Bbz uitkering hebben ontvangen of op dit moment een Bbz uitkering ontvangen en die zich heroriënteren op hun toekomst.

Heb je geen Tozo- of Bbz uitkering, maar wel een laag inkomen en weinig vermogen? Dan heeft de Gemeente Amsterdam eerst nog wat vragen om te bepalen of je gratis kan deelnemen.

Lees meer over onze coaching, workshops, 1-op-1-sessies en alle voorwaarden.

Onderneemvaardig.nl is een initiatief van de Gemeente Amsterdam om ondernemers te ondersteunen om hun toekomst te versterken.