Onderneemvaardig

Zoeken

9 mei 2022

Janica over Onderneemvaardig

De mogelijkheid om een coaching traject via Onderneemvaardig te kunnen volgen, kwam als een geschenk voor Janica Draisma. Een luisterend oor, iemand die je advies en vertrouwen geeft, je steunt.

Janica: “De gesprekken met mijn coach Freek Kraus gingen allereerst over praktische zaken: toekomstplannen, focus bepalen, je zakelijker opstellen en je niet laten uitbuiten, werken naar een inkomen dat past bij je staat van dienst, je zichtbaarheid als ondernemer verbeteren, enzovoort. De gesprekken gaven nieuwe inzichten en werkten stimulerend. Maar ook andere facetten kwamen aan bod. Waarom ben ik hier eigenlijk? Wat is mijn taak? Mijn roeping? Hoe kan ik een bijdrage leveren aan deze wereld? Succesvol zijn, wat is dat?

Past and future are illusions. We only have the eternal here and now

Janica Draisma

Janica: “Tegenslagen vertalen naar nieuwe perspectieven, je normen en waarden beschermen, tegen de stroom in gaan. Hoe doe je dat? Dankzij het coaching traject besefte ik mij dat iedereen met deze vragen worstelt. Ook werd ik me er bewust van hoe het belangrijk is om tijd, ruimte en een buffer te hebben om te kunnen mijmeren, niksen, experimenteren en dromen. Dit geeft de mogelijkheid om je op te laden en tot nieuwe ideeën, inspiraties en perspectieven te komen. Plezier en vertrouwen hebben in wat je doet en creëert in het hier en nu is waardevol. De magie ervan geef je dan door aan anderen. Momenteel gaat het zakelijk weer beter en staan er een aantal veelbelovende projecten op stapel, een nieuw gevonden locatie zal daar hopelijk ook aan bijdragen´.

Wil je net als Janica aan de slag met een coach?

Dat kan! Onderneemvaardig biedt gratis workshops, 1-op-1 werksessies en coaching aan ondernemers die wonen in Amsterdam of Weesp, die een Tozo- of Bbz uitkering hebben ontvangen of op dit moment een Bbz uitkering ontvangen en die zich heroriënteren op hun toekomst.

Heb je geen Tozo- of Bbz uitkering, maar wel een laag inkomen en weinig vermogen? Dan heeft de Gemeente Amsterdam eerst nog wat vragen om te bepalen of je gratis kan deelnemen.

Lees meer over onze coaching, workshops, 1-op-1-sessies en alle voorwaarden.

Onderneemvaardig.nl is een initiatief van de Gemeente Amsterdam om ondernemers te ondersteunen om hun toekomst te versterken.