Onderneemvaardig

Zoeken
Coach Onderneemvaardig - Inge Jansen

27 mei 2022

Hoe Inge Jansen ondernemers coacht bij Onderneemvaardig

Inge Jansen is een van de coaches van Onderneemvaardig. Zij is zelf ondernemer en specialist e-commerce en helpt graag andere ondernemers op hun weg naar een succesvol bedrijf. Haar opleiding Communicatie en ontwikkeling tot specialist e-commerce bracht haar via de Efteling naar uiteenlopende functies bij vooraanstaande bedrijven op het gebied van online marketing en e-commerce. Daar leerde ze niet alleen hoe je klanten binnenhaalt, maar ook hoe je ze blijvend aan je bindt. Hieronder lees je welke inzichten zij jou als ondernemer kan geven.

Inzicht 1: E-commerce is niet hetzelfde als snel rijk worden

Inge ziet als coach vaak dat mensen denken dat e-commerce een manier is om snel rijk te worden en dan merken dat de praktijk een stuk weerbarstiger is. De oorzaak? Ze zijn met hun product niet onderscheidend genoeg. “Vaak hebben ondernemers veel kennis van zaken over hun eigen aanbod, maar zijn ze minder bekend met de manieren waarop ze dit aanbod onder de aandacht van hun doelgroep kunnen brengen. Juist dit punt vormt de basis van hun succes!” En juist op dit gebied onderscheidt Inge zich als coach.

Iedere casus is anders omdat iedere onderneming voor andere uitdagingen staat.

Inge Jansen

Inzicht 2: Coaching is maatwerk

Inge Jansen is als coach gespecialiseerd in onder meer e-commerce en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast richt zij zich specifiek op de branches cultuur en toerisme. Hierdoor kan zij maatwerk bieden. Hierin ligt de kracht van de coachingstrajecten van Onderneemvaardig. Inge: “Maatwerk is enorm belangrijk voor ondernemers die stappen willen zetten met hun bedrijf. Iedere casus is anders omdat iedere onderneming voor andere uitdagingen staat. We bieden uitsluitend 1-op-1-trajecten aan en werken niet met standaard vragenlijsten.”

Als coach maakt Inge altijd eerst een bedrijfsscan, waarbij ze met jou kijkt naar de verschillende verdienmodellen. Ook maakt zij je inkomsten en uitgaven inzichtelijk en werkt ze met jou je doelstellingen uit. “Op deze manier kan ik ondernemers een spiegel voorhouden om inzicht te geven in hun eigen kansen en mogelijkheden. Zijn je plannen realistisch en leveren ze op wat je voor ogen hebt? We kunnen zelfs ondernemers die volledig blanco zijn en geen idee hebben over hun toekomstplannen aan de hand van zo’n traject verder op weg helpen”, aldus Inge.

Inzicht 3: Er zijn energievreters en energiegevers

E-commerce is een zeer breed begrip. Het leuke van haar werk als coach vindt Inge dat zij aan het begin van een traject vaak nog niet precies weet welke focus ze gaat kiezen. Om daar achter te komen gaat ze met ondernemers niet alleen op zoek naar hun primaire hulpvraag maar ook naar de onderliggende vraagstukken. “Dit zijn aandachtspunten die een deelnemer soms zelf niet kan formuleren of waar hij misschien zelfs geen weet van heeft. Het komt ook voor dat mensen geen beeld hebben van de kansen die ze kunnen benutten!”

Dat is precies waarom Inge zich in het traject richt op het inzichtelijk maken van jouw energievreters en energiegevers, want als je dingen met plezier doet, krijg je daar energie van.

We helpen je op alle fronten verder.

Inge Jansen

Inzicht 4: Investeren in coaching is de moeite waard!

Misschien denk je na het lezen van deze inzichten: What’s in it for me? Hoeveel tijd kost dit wel niet? Is het wel de moeite waard om tijd in zo’n traject te investeren?

Je hebt het als ondernemer al druk genoeg! Inge is daar heel duidelijk over: “Als je stappen wil zetten met je bedrijf en wil kijken naar mogelijkheden om je plannen te realiseren, dan is coaching absoluut de moeite waard.”

Een standaard coachingstraject duurt zes weken. Daarna kan je nog een verlengd traject van zes maanden volgen. In die periode heb je verschillende contactmomenten met je coach. Je werkt met een vaste coach, maar die kan je weer in contact brengen met andere gespecialiseerde coaches van Onderneemvaardig. “Dit kan een mogelijkheid zijn als je bijvoorbeeld met een aantal specifieke belastingtechnische vraagstukken zit. Op deze manier helpen we je op alle fronten verder”, aldus Inge. 

Inzicht 5: Een plangerichte aanpak helpt je direct op weg

Inge helpt ondernemers altijd snel op weg. Daarnaast kijkt zij ook naar jouw onderneming op de langere termijn. Daarvoor biedt zij praktijkgerichte trajecten in vorm van een plangerichte aanpak: “Ik benader e-commerce vanuit een breed perspectief en begeleid deelnemers onder andere bij het uitvoeren van zoekwoorden-onderzoek voor SEO, het vormgeven van een financieel plaatje en het uitvoeren van een concurrentieonderzoek. Hierbij geef ik uitleg over dit soort processen en hoe je ze het beste kunt uitvoeren.”

Inge laat jou zien hoe je het traject praktisch kan aanvliegen en geeft ook ‘huiswerk’ op, waarbij je de onderzoeken en analyses zelf gaat uitvoeren. Tegelijkertijd maakt zij een ‘schaduwanalyse’ waarmee jij jouw onderzoek kan vergelijken en ontdekt waar je leerpunten zitten. Hierdoor word je als ondernemer zelfstandiger en minder afhankelijk van dure e-commerce bedrijven. 

Inzicht 6: Schakel op tijd hulp in

Voor succes op langere termijn moet je volgens Inge plezier hebben én houden in je werk. Daarom is het belangrijk om op tijd gebruik te maken van hulpbronnen. Coaching is zo’n hulpbron wanneer je vastloopt in je ondernemerschap, ook als dit gebeurt door externe factoren zoals de coronapandemie.

Je staat er niet alleen voor als ondernemer.

Inge Jansen

“Ik ben als coach altijd bereikbaar. Uiteraard plannen we een aantal coachingsessies in, maar als ondernemers tussendoor met vragen zitten of ze willen hun succesverhalen met me delen, dan kunnen ze me altijd mailen of appen. Zit je na anderhalf jaar met een vraag? Ook dan ben je van harte welkom om contact met me op te nemen.”

Zo hielp Inge stadsgids Louke Spigt op weg

Een van de ondernemers die door Inge veel inzichten kreeg is stadgids Louke Spigt. Zij ging op zoek naar een coach toen zij tijdens de coronapandemie andere bronnen van inkomsten zocht en zich wilde laten helpen bij e-commerce. “Inge gaf me al direct de praktische antwoorden waarnaar ik op zoek was. Ze verraste me echter door me te wijzen op zaken waar ik zelf niet aan dacht. Ze gaf me nieuwe inzichten waar ik zelf nooit op gekomen zou zijn”. In dit artikel lees je Hoe stadsgids Louke haar nieuwe weg vond via coaching van Onderneemvaardig.

Enthousiast? Neem contact op met Inge!

Wil je je net als Louke laten coachen door Inge? Kijk dan voor de voorwaarden en meer informatie op de persoonlijke pagina van Inge Jansen