Onderneemvaardig

Zoeken

Hoe gebruik je LinkedIn bij het zoeken naar een baan?

Als je nieuw werk wilt vinden via LinkedIn, zorg dan voor een volledig en vooral aantrekkelijk profiel. Daarvoor voeg je onder andere een goede profielfoto toe en bedenk je een pakkende kopregel. Deze en andere tips geeft LinkedIn-expert Nico Waiboer je in deze video.

Hoe gebruik je LinkedIn als je een baan zoekt?

LinkedIn is booming in Nederland, meer dan acht miljoen professionals maken er gebruik van. Ook alle recruiters zitten op LinkedIn.

Hoe optimaliseer je je LinkedIn-profiel?

  • Check allereerst of je profiel op Openbaar staat, anders ben je niet goed vindbaar. Zorg voor een geoptimaliseerd en aantrekkelijk profiel, dat volledig is ingevuld: 
  • Zorg voor een goed profielfoto (geen vakantiekiekje!)
  • Stel een mooie achtergrondfoto in
  • Maak een aantrekkelijke kopregel, waarin je zoekwoorden gebruikt als “Ik ben beschikbaar” of “ Ik ben op zoek naar”
  • Zorg voor een trigger die duidelijk maakt wat jou speciaal maakt en wat interessant kan zijn voor een recruiter of werkgever die op zoek is naar talent

Doe je voordeel met aanbevelingen

Aanbevelingen zijn belangrijk. Een aanbeveling kan je vragen aan een oud-collega of oud-werkgever die jou aanbeveelt, jouw sterke punten benoemt.

#Open to work

LinkedIn heeft een speciale functie, waarmee je een opvallend groen kader om je profielfoto kan plaatsen met daarin de tag ‘Open to work’. Dit kun je activeren in je profiel en je kan daarbij ook aangeven wat je zoekt en in welke regio je zoekt.

Vergroot je netwerk

Blijf doorlopend je netwerk vergroten, want “Hoe groter de vijver, hoe groter de kans dat jij gevonden wordt.”

Gratis checklist voor LinkedIn

Nico Waiboer geeft als LinkedIn-expert trainingen aan bedrijven, consultants en professionals. Op zijn website kan je een gratis checklist voor LinkedIn downloaden.