Onderneemvaardig

Zoeken

Geldzaken als je stopt op de taxi

Maarten Tijssens werkte als zelfstandig taxichauffeur, maar stapte over naar een baan in loondienst. Hij werkt nu bij een bedrijf dat software ontwikkelt. Financieel gezien was dit een prettige stap voor hem, maar wat zijn precies de voor- en nadelen van weer in loondienst gaan? En waar moet je aan denken als je stopt met taxi rijden? Hij vertelt over zijn ervaringen in deze video.

Financieel moeilijk te vergelijken

Wanneer je als taxichauffeur een redelijk inkomen wilt, dan moet je heel veel uren maken. In loondienst heb je meer salaris en meer zekerheid: je hebt pensioen en salaris als je ziek bent en wordt doorbetaald als je op vakantie gaat.

Wat doe je met vergunningen en keurmerken?

Wanneer je stopt met rijden en in loondienst gaat, dan ga je snel meer verdienen. Dat is natuurlijk fijn, maar je moet ook nadenken over andere zaken. Wil je deels taxichauffeur blijven om een fallback scenario te hebben? Wat doe je met je vergunningen en keurmerken?

Zorg dat je administratie op orde is

Als je definitief besluit om te stoppen, zorg er dan voor dat je alles op orde hebt en bij bent met je administratie. Dat zijn zaken die je niet pas moet gaan regelen op het moment dat je gaat stoppen.