Onderneemvaardig

Zoeken
foto van persoon die iets op een rekenmachine uitrekent, met pen, papier en geld op de tafel

23 februari 2022

Geld terug krijgen van de belastingdienst?

Veel ondernemers hebben de afgelopen jaren te maken gehad met wisselende inkomsten. Waren 2018 en 2019 misschien nog goede jaren, dan was 2020 vaak veel minder door Corona. Dit alles heeft gevolgen voor de inkomstenbelasting die een ondernemer betaald.

Middeling

De belastingdienst heeft hiervoor een mooie regeling namelijk middeling. Je telt de inkomsten van werk en woning van 3 aaneengesloten jaren bij elkaar op, jij kiest zelf de jaren en de belasting moet zijn vastgesteld, en bereken dan de belasting over het gemiddelde inkomen. Als deze lager is dan de gecombineerde aanslagen en het verschil is meer dan €545 dan kun je het verschil terugvragen.

Hoe?

Als je voldoet aan de voorwaarden dan kun je schriftelijk een verzoek indienen en binnen 8 weken volgt er een uitspraak. Voor meer informatie kun je terecht bij de website van de belastingdienst.

Wie weet krijg je zo een mooi bedrag terug, dat kunnen veel bedrijven nu wel gebruiken en het is zo jammer dat veel ondernemers hier geen gebruik van maken. Dus wacht niet langer en bekijk of je geld terug krijgt van de belastingdienst.

Door Petra Venekamp – Coach Onderneemvaardig