Onderneemvaardig

Zoeken
Financiële ondersteuning voor ondernemers en zzp’ers

13 maart 2022

Financiële ondersteuning voor ondernemers en zzp’ers

Herkenbare situaties in deze tijd: je hebt minder inkomsten en draait minder omzet. Je hebt financiële problemen en dreigt in de schulden te komen. Misschien heb je al schulden. Wat nu? Wanneer het je niet meer lukt om je financiële problemen zelf op te lossen, biedt de gemeente financiële hulp, persoonlijk contact en andere mogelijkheden om te sparren met deskundigen.

Financiële ondersteuning

Ondernemers kunnen bij de gemeente terecht voor financiële ondersteuning via het Bbz, de Bijstand voor zelfstandigen. Alle informatie hierover vind je op de pagina Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) op de website van de gemeente Amsterdam. 

Vanaf april 2022 zal de gemeente bij alle Bbz-aanvragen gaan kijken naar de levensvatbaarheid van je onderneming. Vraag je een aanvullende uitkering en/of een bedrijfskrediet aan, dan dien je een doorstartplan aan te leveren.

In onze workshop Gun jezelf een doorstartplan leer je hoe je een doorstartplan moet maken.

Schuldhulpverlening

Wanneer het je niet meer lukt om aan je betalingen te voldoen, dan kan de gemeente je helpen met het vinden van een oplossing. De adviseurs van de afdeling Ondersteuning ondernemers zijn gespecialiseerd in schuldhulpverlening. Op de pagina Schuldhulpverlening voor zzp’ers en ondernemers van de gemeente Amsterdam vind je meer informatie.

Omgaan met stress en onzekerheid

Wanneer je financiële problemen hebt, dan kan dat veel stress geven. Wat kun je doen om die stress te verminderen? Op de website van Thrive Amsterdam vind je artikelen, vlogs, minicolleges en tips die jou kunnen helpen je mentaal fit te blijven. Op onze pagina Omgaan met stress en onzekerheid vind je beknopte informatie over de activiteiten van Thrive Amsterdam. Zo pak je weer de regie over je eigen leven.

Coaching voor ondernemers

Wanneer je in deze tijd tegen zaken aanloopt waarover je met iemand wil sparren of overleggen, of wanneer je advies kan gebruiken, dan is een gesprek met een van de coaches van Onderneemvaardig een goed idee. Onze coaches zijn specialist op verschillende gebieden: stoppen of doorgaan met je onderneming (bedrijfsbeëindiging), bedrijfsvoering, persoonlijke ontwikkeling, financiën, horeca en cultuur.

Lees meer over Gratis coaching voor ondernemers in Amsterdam en Weesp. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, zijn er aan coaching geen kosten verbonden.

Workshops die je verder helpen

Omdat de marktomstandigheden op dit moment onzeker zijn en ze ook steeds sneller veranderen, is het verstandig de marktmogelijkheden van je product of dienst nog eens goed te bekijken en te boordelen. Onderneemvaardig biedt hiervoor kosteloos een aantal workshops van 2,5 uur aan waarmee jij de (financiële) positie van je onderneming kan versterken. Op onze overzichtspagina Workshops voor Amsterdamse ondernemers vind je meer over de voorwaarden.