Onderneemvaardig

Zoeken
Cultuurondernemer? Investeer in je professionele toekomst

10 september 2021

Cultuurondernemer? Investeer in je professionele toekomst

Als professional in de culturele of creatieve sector ben je dagelijks in ontwikkeling, maar soms is het fijn om even pas op de plaats te kunnen maken. Want waar wil je naar toe op langere termijn? En zit je daarvoor nog wel op het juiste spoor? Via de website WerktuigPPO kan je een aanvraag indienen waarmee PPO jouw ontwikkelplan wil meefinancieren. 

Pak je kansen en investeer in jezelf

Zijn er aspecten in je werk die je minder goed beheerst, maar die wel steeds belangrijker worden? Zie je nieuwe ontwikkelingen die kansen bieden, maar ben je daar tijdens je opleiding nauwelijks mee in aanraking gekomen? Ontmoet je inspirerende mensen waar je graag eens de diepte mee in zou willen gaan? Zie je mogelijkheden om in een collectief een snelle ontwikkeling door te maken? Zomaar wat vragen waarbij PPO uitkomst kan bieden.

Als jij investeert in je professionele ontwikkeling, dan investeert PPO graag met je mee.

Wie kan er een aanvraag indienen?

PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Of je werknemer of ZZP’er bent maakt daarbij niet uit. Bij de Spelregels voor een bijdrage vanuit het Programma PPO lees je er alles over.

De bijdrage van PPO aan jouw ontwikkelplan

PPO financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan, tot een maximum van € 2.000,- (inclusief BTW). Jouw werkgever of opdrachtgever draagt ook 1/3 bij en het resterende betaal je zelf.

Ook voor ZZP’ers die tijdelijk geen opdracht hebben

Voor ZZP’ers zonder opdracht is er tijdelijk een extra bijdrage mogelijk. Misschien heb je nu geen opdrachtgever die kan meefinancieren maar juist wel de tijd om een lang gekoesterde wens voor je eigen professionele ontwikkeling op te pakken.

Meer over PPO

Werktuig PPO stimuleert de professionele ontwikkeling en de loopbaankansen van werkenden en werkzoekenden in de culturele en creatieve sector. 
Op de website WerktuigPPO vind je meer informatie over hun werkwijze, de spelregels en het antwoord op veel gestelde vragen. 

Onderneemvaardig -18 mei 2021