Onderneemvaardig

Zoeken
Succesverhaal Corinne

22 maart 2022

Corinne over Onderneemvaardig

Corinne: “Als begeleider bij rouw weet ik wat het is om met rouw en verlies om te gaan, maar als het jezelf overkomt én je ondernemer bent, moet je niet alleen jezelf, maar ook je bedrijf redden. Opeens stond ik er financieel alleen voor. Wat was het steunend om op dat moment hulp te krijgen en de boel op een rijtje te zetten.”

Corinne runt al vele jaren een succesvolle praktijk als begeleider bij rouw als zij plotseling niet langer de helft, maar het gehele gezinsinkomen moet verdienen. Dit zorgde voor veel stress en talloze onbeantwoorde vragen.

Corinne: “Ik wist wel dat ik mijn financiën in kaart moest brengen, maar had geen idee hoe dat aan te pakken en keek er eigenlijk ook als een berg tegenop. Op Onderneemvaardig.nl viel het profiel van Tom Bouma van FCBV/STEW mij op, die zichzelf aanprees als iemand die er plezier in heeft om financiën begrijpelijk te maken voor niet-financiële mensen. Daar kon ik wel wat van gebruiken. En dat wat hij beloofde, is precies wat de coachingsgesprekken mij hebben opgeleverd: rust, steun, en overzicht. Ik weet nu heel goed waar ik aan toe ben en welke consequenties bepaalde keuzes hebben.

Inmiddels bevind ik mij weer in veel rustiger financieel vaarwater. Ik vond het zo prettig om regelmatig met Tom over mijn bedrijf te sparren, dat we – nadat het gemeentelijke traject was gestopt – de coachingsgesprekken hebben voortgezet, maar nu op mijn eigen kosten. Wel besteed geld wat mij betreft.”

Wil je net als Corinne ook aan de slag met een coach?

Dat kan! Onderneemvaardig biedt gratis workshops, 1-op-1 werksessies en coaching aan ondernemers die wonen in Amsterdam of Weesp, die een Tozo- of Bbz uitkering hebben ontvangen of op dit moment een Bbz uitkering ontvangen en die zich heroriënteren op hun toekomst.

Heb je geen Tozo- of Bbz uitkering, maar wel een laag inkomen en weinig vermogen? Dan heeft de Gemeente Amsterdam eerst nog wat vragen om te bepalen of je gratis kan deelnemen.

Lees meer over onze coaching, workshops, 1-op-1-sessies en alle voorwaarden.

Onderneemvaardig.nl is een initiatief van de Gemeente Amsterdam om ondernemers te ondersteunen om hun toekomst te versterken.