Onderneemvaardig

Zoeken
Coach ervaring Caterina

4 juni 2022

Caterina over Onderneemvaardig

De Griekse keuken is dé passie van Caterina Tzoridou van cateringbedrijf Olivity. Catering, workshops, private dinings, ze deed het allemaal tot corona roet in het eten gooide. De geboren foodie moest zich bezinnen op nieuwe mogelijkheden en kwam met horecacoach Petra Venekamp tot nieuwe uitdagingen en resultaten.

Net als veel andere horecaondernemers is Caterina van Olivity tijdens corona gaan bezorgen. Ook konden gasten haar Griekse gerechten en delicatessen to go meenemen. Maar dat voelde voor haar niet hetzelfde als het ontvangen en verwennen van gasten in haar eigen zaak op haar eigen manier. Ook miste ze de omzet die ze normaal uit private dining en catering van feesten haalde. Moest ze na corona doorgaan op de oude voet of moesten er dingen veranderen? “In je eentje is het lastig om zoiets te bedenken, dan loop je snel vast in je eigen gedachtenpatroon”, aldus Caterina.

Out of the box

Caterina’s vragen leenden zich prima voor een coachingstraject van Onderneemvaardig en in horecacoach Petra Venekamp vond zij de coach met wie ze kon sparren. “Tijdens het sparren met Petra Venekamp hebben we de verschillende facetten van mijn bedrijf besproken. We hebben niet alleen gekeken naar waar de omzet zit, maar vooral ook naar waar mijn plezier in zit. We kwamen al snel achter dat mijn passie ligt in het geven van workshops, het vertellen over de Griekse keuken en het organiseren van diners. Nu zijn we bezig om dit verder uit te werken, te promoten en te professionaliseren, zodat ik er minder werk aan heb en het meer oplevert. Zo zie je dat je samen een heel stuk verder komt.”

Wil je net als Caterina aan de slag met een coach?

Dat kan! Onderneemvaardig biedt gratis workshops, 1-op-1 werksessies en coaching aan ondernemers die wonen in Amsterdam of Weesp, die een Tozo- of Bbz uitkering hebben ontvangen of op dit moment een Bbz uitkering ontvangen en die zich heroriënteren op hun toekomst.

Heb je geen Tozo- of Bbz uitkering, maar wel een laag inkomen en weinig vermogen? Dan heeft de Gemeente Amsterdam eerst nog wat vragen om te bepalen of je gratis kan deelnemen.

Lees meer over onze coaching, workshops, 1-op-1-sessies en alle voorwaarden.

Onderneemvaardig.nl is een initiatief van de Gemeente Amsterdam om ondernemers te ondersteunen om hun toekomst te versterken.